İlk turumuz Konak Pier'de Dükkan ile başladı.Burasi restorana dönüştürülmüş bir kasap adeta İstanbulda meşhur olmuş ve İzmir'e şube acmışlar çokta iyi yapmışlar.İsim olarak yabancı olduğumuz ama tad olarak bizden uzak olmayan bir deneyimi bizimkisi.Dükkani bilenler için meşhur bir yer .Peki nedir bu Dükkan’ı meşhur eden? süt danası. Süt danası, sadece süt ya da buzağı maması ile besleniyor, 6-8 aylık olduğunda, ağırlığı 100-120 kiloya ulaştığında kesiliyormuş. Eti, pembe, yumusak ve yağlı oluyor.Dükkan’da ayrıca kuru dinlendirilmiş et de bulunuyor. Bu etler 0 ila 2 derecede, nem oranı kontrol altında 4 haftaya kadar dinlendirilerek hazırlanıyormuş. Dış kısmı kuruyan etin içindeki suyu hapsolarak daha sulu ve lezzetli oluyormuş. Tabii kuruyan kısımların ayrılması ile fire oranı artıyor, bu da fiyata yansıyor.(alıntı)Birazda bilgi diyerek neler yiyoruz bilelim :)
Dükkan'nin yemekleri nasıl?
Et reyonundan etlerinizi görerek sipariş edip yerinize geçebilirsiniz et ustaları size seve seve yardımcı olup en mutlu sekilde ayrılmanızı saglayacaklardir onlara güvenebilirsiniz.peki ne yiyebilirsiniz?
Dry Aged Steak:
Ribeye Steak ( Dana Pirzola)
T-Bone Steak:dananın sırt bölgesindeki omurgasının her iki omur kemiğinin ortadan ikiye bölünmesi ile yapılır. Her bir yarım omur kemiğinin bir yanında kontrfile, bir yanında bonfile olan steake t-Bone denir. Yani kontrfile ile bonfile arasından geçen T şeklindeki kemikten ismini alır.
New York Steak:Dananın sırt bölgesinde bulunan but kısmına yakın olan bölümden çıkan steaktir. Genel olarak lezzetli ve yağsız olmakla beraber diğer steaklere göre orta sertliktedir.
Bebek Süt Dana:
Pirzola
Fileto
Baby
Şiş Marineli
 |
İNCİ GURMELER |
Biz neler yedik?

Başlangıç olarak oturur oturmaz yeşilliklerde dolu kocaman bir

salata getiriyorlar nar eksisi ve zeytinyağını da eklerseniz tadına doyum olmaz.diger yerlerdeki soslara yağlara benzemiyor.Salatadan sonra siparis ettigimiz ev yapımı sucuklarımiz geldi ev yapımının altını çizdim çünkü gercekten ev
yapımı yanına mangalda
 |
Mutlu kompozisyon çalışması :) |
 |
Az pişmiş istedik :) |


közlenmis patateslerimiz geldikten sonra(patatese kimse hayır diyemez) hafif bir doyma hissi başlamadı değil ama Et icin gelmiştik beklediğimize değdi.Ben orta pişmiş dana pirzola ve 250 gram kadar t-bone u 2 kisi bölusmek icin soylemistim gayet doyarak kalktim.orta pişmiş istememize rağmen et hala suluydu yedikten sonra agzininizin icinin etin suyuyla doldugunu hissediyorsunuz yazarken bile agzi sulanıyor insanın :) eti mangalda pişirip direk önünüze getiriyorlar oyle baharatlar marine edilmiş sekilde gelmiyor saf et yiyorsunuz yani , değişen tek şey dananin neresini yedeğiniz lezzet burda farkediyor.Daha önce bu mekana gelen arkadaşların tavsiyeleri olarak yine kendilerinin yaptıkları ev yapımı solislerive hamburgerleri meşhurmus ben henüz denetlemedim ama en kısa zamanda tekrar kapılarını çalmayı düşünüyorum.Yemeginizin yaninda alkol servisi icin sarap secenekleri cok olmasa da mevcut mesrubatlari da hizmetinize sunuyorlar.Et yemeğimiz bittikten sonra kalıp halinde çıkulatayi masamızın ortasına kuzu gibi yatırdilar ve tabiiki hiç vakit kaybetmeden çıkulata yeme çalısmamız başladı yanında turk kahvesi eşliğinde.
daha ne olsun isterdiniz bilmiyorum ama biz daha iyisini keşfedene kadar şimdilik en iyi et restoranı bu.lezzet olarak kendilerine 5 inci üzerinden 5 inci icecek olarak cok çeşit olmamasindan dolayı 4 inci fiyat ,belki et konusu birazkülfetini ı olduğundan haklı olarak diger yerlerden biraz Pahalı o yüzden 3 inci veriyoruz.Biz mekanı ve yiyeceklerimi cok sevdik gidecek olanlara inci gurmeler olarak tavsiye ederiz.
 |
Logomuza da karar verdik |
 |
Çok acıktık ama kısa sürdü :) |
Restoran işletmecisi olan Aytül ÖKÜZCÜOÜLU'na yardımlarından dolayı tesekkurler.
 |
Şiddet içerikli +13 |
 |
İşte tadımlık değil doyumluk çikulata |
 |
Mutlu SON... |
Restoran Bilgileri :
Adres:
Konak Pier AVM (MSO4-A)
Ataturk Cad No:19
Telefon:
(232) 484 26 42
Çalışma Saatleri:
Hergün, 10:00 - 22:00
Web Adresi :
http://dukkanistanbul.com/dukkan_konak_pier.asp
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder